Продукти: (за 4 порции)
• 1 ч.ч. ориз
• 30 г краве масло
• 1-2 к.ч. натрошено сирене
• 1 белтък
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Изпържваме ориза в сгорещеното масло до прозрачност. Посоляваме, поръсваме с черен пипер, наливаме 4 ч.ч. топла вода и слагаме в умерена фурна да се задушава. Щом омекне, изваждаме от фурната и размесваме с натрошеното сирене.
Поръсваме отгоре със ситно нарязания магданоз, заливаме равномерно с разбития на пяна белтък и допичаме във фурната, докато хване коричка.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...