Кулинарни рецепти » Агнешко с гъби

 Агнешко с гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1,5 кг агнешки бут
• 500 г пресни гъби
• 2 с.л. брашно
• 250 г домати
• 150 г краве масло
• 100 г лук
• 2 люти чушки /по желание/
• черен пипер на зърна, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бута и го почистваме от ципите и сухожилията. Измиваме го, нарязваме го на порции и го слагаме в глинен съд. Заливаме с 1 1/2 ч.ч. топла вода, посоляваме, прибавяме 50 г масло, лютите чушки и няколко зърна черен пипер, захлупваме плътно съда и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.

Почистваме и измиваме гъбите. Нарязваме ги на ивички и ги варим в подсолена вода.

На слаб огън в 50 г масло и малко вода задушаваме до златисто оцветяване ситно нарязания лук. След това прибавяме към него обелените и настъргани домати.

В останалото масло запържваме до златисто оцветяване брашното и прибавяме към него соса от лука и доматите, а също така - сварените гъби. Разреждаме с 1 ч.ч. от бульона, в който сме варири месото. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и варим на тих огън, докато се посгъсти.

С така приготвения сос, заливаме разпределеното в 4 чинии месо. Сервираме ястието, поръсено със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало