Продукти: (за 500 г динени кори)
• 1 кг захар
• 1 ч.л. лимонтузу
• 2-3 листенца индрише
Начин на приготвяне:
Обелваме тънко корите от външната зелена част. Нарязваме ги на парченца и ги варим последователно в 3 води за по 5 мин, като след всяко варене отцеждаме и веднага ги обливаме обилно със студена вода.
Възвираме сироп от захарта и 3 ч.ч. вода. Щом кипне, пускаме внимателно динените парченца в него. Варим сладкото на умерен котлон. Щом се сгъсти достатъчно, прибавяме разтвореното в малко вода лимонтузу и индришето. Варим още 5 минути, сваляме сладкото от котлона, оставяме да изстине и сипваме в сухи и топли буркани.
Завързваме гърлата с целофан или пергамент, покриваме с капачки и съхраняваме на хладно място.
Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...