03.12.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с риба » Ястия в тенджера
  2256  |   0  
Бяла риба в ябълково вино
Продукти:

• 2 филета от бяла риба
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. сметана
• 2 с.л. нарязана прясна мента
• 2 ябълки
• 2 ч.ч. сухо ябълково вино
• 2-3 с.л. зехтин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме рибата. Обелваме ябълките и ги нарязваме на кръгчета.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. След 4-5 минути наливаме виното, поръсваме ментата и подправяме с черен пипер и сол. Кипваме сместа и намаляме огъня.

Слагаме филетата във виното и задушаваме 10-15 мин. Отстраняваме от огъня и с част от соса заливаме ябълките, след което ги покриваме с разбитата на пяна сметана.

Сервираме рибата топла, гарнирана с ябълките.
05.12.2012 г. / Галина Илиева
Изпрати рецепта (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашата рецепта:*
 
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020