Я
стия с риба » Ястия на фурна

2443 |

0
Шаран с чесън
Продукти: (за 4-6 порции)
• 1 шаран /около 2 кг/
• 3-4 с.л. олио
• 2 ч.ч. бяло вино
• 2 глави чесън
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме шарана и го оставяме 1 час да се отцежда. След това с остър нож правим няколко напречни нареза. Слагаме шарана в тава, заливаме го с олиото и го печем в предварително загрята умерена фурна.
Счукваме чесъна с малко сол и го разбиваме с виното. Заливаме с така приготвения сос полуопечения шаран и го печем още 30 мин, като често го обливаме със соса.
Поднасяме рибата със задушени картофи, полети със соса от печенето.
09.05.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Ястия с риба"
Коментари (0)