19.09.2019 година
1564339898.swf
Т
естени закуски » Пържени закуски
  2471  |   0  
Бухти с мармалад
Продукти:

• 500 г брашно
• 100 г краве масло
• 30 г мая
• 40 г пудра захар
• 2 яйца
• кора и сок от половин лимон
• 1 к.ч. прясно мляко
• сол
• мармалад за пълнеж

Начин на приготвяне:

Размесваме маята с малко хладно мляко, малко захар и брашно, колкото да получим рядка каша, и оставяме на топло място. Разбъркваме добре брашното, яйцата и лимоновия сок. Прибавяме маята и останалото затоплено брашно, смесено с настърганата лимонова кора, и замесваме стегнато тесто. Ако е нужно, прибавяме още малко мляко. След като омесим тестото, започваме да го удряме по масата, докато започнат да се образуват мехури. Оставяме го след това да почива час и половина на топло място.

Разточваме тестото на кори с дебелина 3-4 мм и от корите изрязваме формички. Върху половината от формичките слагаме по малко мармалад, а с другата половина покриваме, като притискаме краищата. Оставяме така приготвените бухтички на топло за 20-30 мин след което ги пържим в дълбок тиган с много мазнина.

Оставяме изпържените бухтички да се отцедят от мазнината, след което ги поръсваме с пудра захар, размесена с ванилия, или ги заливаме с гъст сироп от захар и прясно мляко.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Тестени закуски"
Коментари (0)
Добави коментар (* - всички полета са задължителни)
Вашето име:*
Вашият e-mail:*
Антиспам код:
Въвдете кода:*
Вашето мнение:*
 

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019