Още рецепти » 12 съвета за перфектните домакини

 12 съвета за перфектните домакини

Ползата от тяхното прилагане е голяма, усилията - минимални, резултатът - повече от блестящ. Сигурни сме, че нашите съвети за идеални и не толкова идеални домакини, желаещи да постигнат съвършенството, са в състояние да ви подскажат множество идеи, които улесняват живота.

1. Ще се радвате по-дълго на цветята във вазите си,
aко всеки ден сменяте водата им и през ден подрязвате леко долната част на потопените в нея стръкове. Много добре действат и таблетката аспирин, бучката захар, няколкото капки белина, поставени във водата. Не забравяйте и още нещо - желателно е да държите цветята на сравнително хладно място, далеч от течения.

2. Установите ли, че порцелановите ви съдове са се напукали,
а пукнатините - пожълтели, потопете ги за час в смес от литър вода и супена лъжица белина. След като ги извадите, ги измийте със сапунена пяна, после ги облейте с топла и най-накрая с леде-ностудена вода.

3. Любимият килим ви изглежда избледнял и овехтял?
Върнете му яркия цвят, като го посипете с морска сол, която ще отстраните с прахосмукачката час по-късно. Няма да го познаете - ще стане като нов.

4. Вътрешната стълба в дома ви се нуждае от пребоядисване.
За да я ползвате без никакви проблеми, боядисайте я през стъпало, изчакайте да изсъхне и на другия или по-другия ден свършете спокойно останалата част от работата си. Ще ви се налага да правите по-големи разкрачи, но това пък е полезно за мускулите на бедрата.

5. Често пъти изхвърляме старите си ножици, понеже не знаем как да ги наточим сами.
Нищо по-просто - достатъчно е да накълцаме с тях парче шкурка на десетина места и те ще започнат да режат както някога.

6. И отново по въпроса за боядисването, този път на дървените столове.
Ще се справите чудесно със задачата си, без да постилате вестници или хартия, които
после ще залепнат и ще се чудите как да ги махнете. В случая е достатъчно да заби-
ете четири пирона в краката на стола и да го боядисате за нула време. Ако пък миризмата ви е неприятна, поставете няколко чаши с мляко в помещението и тя ще изчезне след по-малко от час.

7. Бананите, а и всички екзотични плодове
са „скарани" с домашния хладилник, което означава, че никога не бива да ги съхранявате в него.

8. За да оваляте в брашно съвършено равномерно дребните рибки,
които се готвите да изпържите, поставете ги в полиетиленов плик, посипете ги с нужното количество брашно и разтърсете добре. Това е всичко.

9. Искате да разберете дали олиото в тигана или фритюрника се е загряло достатъчно?
Пуснете вътре малко среда от хляб. Тя трябва да добие златисто кафяв цвят за 30 секунди, нито по-бързо, нито по-бавно,

10. Не махайте дръжчиците на ягодите, преди да ги измиете,
защото ще се напълнят с вода и ще станат безвкусни. Това се прави, след като плодовете се изплакнат добре под течаща вода. Красивите дарове на лятото можете да консумирате както директно, така и на плодова салата - имайте предвид, че според известните парижки готвачи идеалната комбинация е от ягоди и банани, поръсени с малко лимонов сок или ром, преди да бъдат охладени добре.

11. За да не изгубят зеленчуците цвета си,
докато ги варите, добавете лъжичка сода бикарбонат към водата.

12. Миризмата на лук е толкова упорита,
че понякога се пропива задълго в тенджерите и тиганите. Натъркайте ги с няколко листенца пресен джоджен и ще решите моментално проблема си.

Автор: Мариета Тодорова

Представяме Ви:

Фантазии с бутер тесто

Соленки на фурна Прoдукти: 500 г готово бутер тесто, 1 жълтък, 50 г сирене, 1 ч.л. ким, 1 ч.л. сол. Нaчин на приготвяне: Разстиламе готовото тесто и го намазваме с жълтъка, който сме разбил...

Десерти за летните жеги

Шоколадов сладолед Прoдукти: 250 г сухо мляко, 5 с.л. какао, 1 ч.ч. захар, 1 пакетче краве масло, 2 ч.ч. прясно мляко, 1 ванилия, 1 ч.ч. изпечени и смлени бадемови ядки, 4 яйца, 500 г сладка смет...

Погрижете се за прецъфтелите лалетата

Щом прецъфтят лалетата, веднага цветовете им трябва да се отрежат, за да не се даде възможност за образуване на семена, което силно затормозява развитието на нови луковици, а също така и възстановяван...

Кога ниското кръвно налягане е опасно?

Приема се, че има наличие на хипотония (ниско кръвно налягане) - при стойност под 100/60 за възрастта до 30 г. и под 105/65 - над 30 години. Това са приетите средностатистични норми, но всеки преживяв...

Начало