Още рецепти » Как да се отървем от шиповете?

 Как да се отървем от шиповете?

Предлагаме ви 9 рецепти, изпитани многократно в народната медицина и доказали своя благотворен ефект:

• В подходящ съд се слагат две пресни кокоши яйца и се заливат с ябълков оцет, колкото да ги покрие. Те омекват и се стопяват, отстраняват се ципите и се бърка енергично. Постепенно се налива 100 мл салицилов спирт. Болното място се маже всяка вечер, докато сместа свърши.

• Едно яйце се залива с малко винен оцет, докато се покрие и се оставя 8 дни на тъмно и студено място. Към добре разбитата смес се налива камфорово масло и се бърка, докато се получи нещо като мехлем. Той се втрива в кожата на поразените места.

• Една шепа морска сол се изпича, после се чуква едно яйце, обърква се добре и се разстила върху парче амбалажна хартия или памучен плат. Болното място се увива, после се покрива с друго парче, леко се пристяга и с този съгреваещ компрес се лекуват ошипените места в продължение на 7-8 вечери (с тях се преспива). През деня се маже с мед и несолено масло или мас, прави се лека превръзка. След почивка със същата продължителност се редува с налагане на листа от репей и по същия начин се пренощува. Това лечение е без срок, прилага се при шипове по краката до облекчаване на състоянието.

• Сваряват се на каша 10 кестена. С ръце се оформя питчица и на ошипените места се налага по 3-4 пъти на ден. Процедурата продължава седем дни поред, после се прави почивка и проблемните зони се налагат отново. Предварително може да се направи намазване със зехтин.

• Изпичат се 10 конски кестена, смилат се и счукват на ситно. Към праха се прибавя 3 с.л. силен спирт. Получената смес се налага на ошипените места и се държи цяла нощ. Правят се 40 процедури. Може предварително мястото да се намаже с млечен каймак, вазелин или мехлем. Когато се прояви алергия, лечението се прекъсва.

• С начукани кестени се пълни бутилка с широко гърло. Залива се с домашна ракия, пуска се 1 клонка жълт кантарион, 1 корен от репей, 1 шепа суха коприва, 1-2 дафинови листа. Затваря се плътно и оставя на слънце около 25 дни, после се прецежда и всяка нощ се мажат болните стави и ошипените места. Когато се изчерпа течността, при нужда се прави нова доза.

• В стъклен буркан се слагат 60 леко счукани кестена и 30 аспирина. Отгоре се полива с 1 л силен спирт. Прибира се на тъмно място за един месец, през два дни се разклаща добре, а преди да се употреби, минава през марля или тензух. С получената течност леко се масажират засегнатите места. Предложената рецепта е ефективна при шипове и артритни болки, но дава добри резултати и при болестта на Бехтерев.

• Счукват се добре 20 аспирина, 10 хинина и 30 счукани кестена. Шишето се допълва със спирт и се запушва здраво. Престоява 20 дни и с полученото се мажат чрез леко масажиране засегнатите участъци.

• Местата с шипове се натриват постоянно със златен пръстен. Това става, докато се върши нещо друго, примерно води се разговор, почива се или просто се седи в отпусната поза. Продължава над два месеца.

Автор: Неделка Митрева

Представяме Ви:

Жилище под наем – да го направим уютно

Наемате апартамент за дълго, но чуждото жилище не е по вкуса ви. В него се чувствате наистина на чуждо място, а искате то да стане ваш истински дом. Какво да направите? Нестандартни решения ...

Как да боядисаме плочките в банята

Боя върху плочките в банята? Звучи наистина невероятно, но е напълно постижимо, още повече, ако с години не сте променяли интериора на банята. С боядисаните плочки ще можете основно да я подновите, ко...

Резитба на чайнохибридните рози

Чайнохибридните рози са резултат от кръстосването между чайните и ремонтантните рози. Първият сорт е създаден във Франция през 1867 год. И става родоначалник на цяла група рози. Тези рози цъфтят неп...

Гастроинтестиналната алергия при децата

Гастроинтестиналните алергични реакции към храни и хранителни добавки се срещат при 1 - 3% от децата до 1 г. и при около 0,5% от децата над 1 година. Те винаги са пряко и неизменно свързани с приема н...

Начало