Още рецепти » 06 август

 06 август

ЗАКУСКА

Панирани сандвичи с шунка

Продукти за 5 порции: 10 филийки хляб, 200 г шунка, 3 яйца, 1 к.ч. прясно мляко, 1 с.л. брашно, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Размиваме брашното в млякото и го смесваме с разбитите яйца. Нарязваме шунката на 5 тънки филийки и слагаме по 1 парче между две хлебни филии. Потапяме така приготвените сандвичи в яйчната смес и ги изпържваме в сгорещеното олио.

ОБЯД

Пилешка чорба с картофи

Продукти за 4-5 порции: 1 по-малко пиле /около 500-600 г/, 3 глави лук, 2 с.л. краве масло, 3-4 картофа, 2-3 домата, 1 с.л. ситно нарязана прясна чубрица /или 1 ч.л. стрита суха чубрица/, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме пилето както е цяло в подсолена вода, заедно със ситно нарязания лук и маслото. Изваждаме го, отстраняваме костите и нарязваме месото на малки парченца, които връщаме в чорбата. Прибавяме обелените и нарязани на кубчета картофи и варим на умерен огън. След 10 мин слагаме обелените и настъргани домати и доваряваме чорбата. Непосредствено преди да отстраним от огъня, поръсваме с чубрица.

Печен хек

Продукти за 4 порции: 4 риби хек, 1 глава накълцан лук, 1 жълтък, 2 с.л. лимонов сок, 60 г краве масло, магданоз, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: В намаслена тавичка нареждаме нарязаната на едри парчета риба. Поръсваме с лука. Разбиваме жълтъка с лимоновия сок, посоляваме и изливаме върху рибата. Поръсваме с половината разтопено масло, эахлупваме тавичката и печем в умерена фурна. Изваждаме готовата риба в затоплена чиния и заливаме с останалото сгорещено масло. Поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Кекс с пресни сливи

Прoдукти: 400 г сини сливи, 150 г краве масло, 1 ванилия, 125 г захар, 4 яйца, 200 г брашно, щипка сол, 50 г смлени орехи, 2 с. л. какао, 1 с. л. пудра захар.

Нaчин на приготвяне: Сливите изчистваме и нарязваме на парченца. Разбиваме маслото с ванилията, прибавяме едно по едно яйцата, смесеното със солта и бакпулвера брашно и смлените орехи. Изсипваме сместа в кексова форма и печем 60-70 минути в предварително загрята до 180°С фурна. Преди сервиране поръсваме с пудра захар.

ВЕЧЕРЯ

Кашкавал с колбаси на фурна

Продукти за 4 порции: 200 кашкавал, 200 г колбаси /шунка, кренвирши, пресен салам и др./, 1 пакетче краве масло, 4 яйца, 1 1/2 ч.ч. прясно мляко, 2 с.л. брашно, черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото в тавичка. Почистваме кашкавала и колбасите и ги нарязваме на дребни парчета, размесваме ги с брашното и черния пипер и заливаме с разбитите с млякото и малко сол яйца. Разбъркваме сместа и я сипваме в сгорещената мазнина. Печем ястието до леко зачервяване.

Сладолед от диня

Прoдукти: 350 г диня без семките и кората, 400г сметана, 4 жълтъка, 1к.ч. конфитюр от къпини /малини/, 1-2 к.ч. пудра захар, 3 с.л червени боровинки, държани във вишновка или друг алкохол, 3 с.л.сладко червено вино.

Нaчин на приготвяне: Пасираме половината диня на пюре, а останалото количество нарязваме на дребни парченца, които прибираме в хладилника. Смесваме пюрето от диня с конфитюра,захарта и виното. Разбиваме сметаната на бързи обороти с миксер и объркваме с разбитите също поотделно жълтъци. Сместа прибираме в машинка за сладолед или в хладилната камера, разбърквайки често. Поднасяме с държаните в алкохол боровинки и също накиснатите по желание отделени динени парченца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Как да сготвим пилешките гърди

Пилешки гърди по гръцки Прoдукти: 6 порции обезкостени пилешки гърди, 3с.л. олио, 5 глави лук, 4-5 домата, 500 мл пилешки бульон, 3 средно големи картофа, 2-3 скилидки чесън, лютив червен пипер, ...

Да не забравяме шията

Почти всяка втора жена се оплаква от болки във врата. Горната част на гръбначния стълб е изключително крехка поради голямата си подвижност. Прешлените отговарят за движенията на очите, устата и ушите....

Консервиране на риба

Маринована риба За мариноване са подходящи почти всички видове риба. Слагаме почистената от вътрешностите и люспите (ако има такива) прясна риба за 30 мин в саламура, приготвена от вода и сол в с...

Как да се грижим за кактусите

При отглеждането на бодливите растения често се допускат грешки, които водят до тяхната гибел. Любителите на кактуси, които тепърва започват да създават колекцията си, се радват на бързия растеж ...

Начало