Кулинарни рецепти » Домашен коняк

 Домашен коняк

Продукти:

• 3 л водка
• 3 дафинови листа
• 6 зърна бахар
• 6 зърна черен пипер
• 3 с.л. захар
• 2 ванилии
• 6 карамфилчета
• 2 с.л. черен чай /листенца/
• 1 пръчица канела

Начин на приготвяне:

Увиваме всички съставки с марля, завързваме и потапяме във водката. Оставяме подправките да престоят 10 дни във водката.

Изваждаме марлената торбичка и наливаме питието в бутилки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Начало