Продукти: (за 4 чаши)
• 6 ч.л. ситно смляно кафе
• 4 ч.л. захар
• 400 мл вода
• 1 щипка кардамон
Начин на приготвяне:
Смесваме кафето със захарта и кардамона и го сипваме в горещата вода. Кипваме 2-3 пъти на огъня, поръсваме няколко капки студена вода и оставяме кафето да се утаи.
Поднасяме в чаши за турско кафе.
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...