Кулинарни рецепти » Азербайджански таратор

 Азербайджански таратор

Продукти:

• 1 кг кисело мляко
• 500 мл вода
• 1 яйце
• 2 с.л. ориз
• 1 с.л. брашно
• 1 връзка копър
• 1 връзка зелен кориандър
• 1 връзка спанак (250-300 г)
• малко пресен джоджен
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме зеленината и я измиваме. Всичко нарязваме на ситно и смесваме.

Разбиваме добре киселото мляко. Добавяме яйцето, брашното, ориза и водата. Разбиваме отново.

Слагаме сместа в дълбока тенджера върху горещ котлон. Варим я като бъркаме така както се бърка крем-нишесте.

Щом заври, постепенно прибавяме нарязаната зеленина като продължаваме да бъркаме, докато сместа не заври отново. Сваляме от огъня и чакаме да изстине.

Тогава прибавяме сол на вкус. Поставяме изстиналия таратор в хладилника. Сервираме като прибавяме в купите по 2-3 кубчета лед.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало