Лечебни рецепти » Червената детелина – целебната билка за рака на матката

 Червената детелина – целебната билка за рака на матката

Много добри резултати при лечението на фибромиома на матката с билки се получават, докато не превишава размерите на 7-8 седмична бременност. Тогава може да се спре по-нататъшното й развитие, да претърпи обратно развитие и да не причинява повече безпокойства. Благоприятно действат следните билки:

Лечебно действие

Лечебно действие имат цветовете, листата и корените. Надземната част се събира по време на цъфтежа и бързо се изсушава на сянка. Препаратите от червена детелина се прилагат при онкологични заболявания с различна локализация, при малокръвие, маточни кръвотечения, бронхити, бронхиална астма, атеросклероза.

Настойка от цветовете

Рецепта 1.
3 ч. л. дрога се залива с чаша вряща вода. Оставя се да кисне един час, след което се прецежда и се пие по четвърт чаена чаша 4-5 пъти дневно 20 минути преди хранене.

Рецепта 2.
100 г наситнени сухи цветове се заливат с 0,5 л водка и киснат на топло и тъмно място 2 седмици. Прецеждат се, като дрогата се изстисква. Взема се по 1 ч. л. 3-4 пъти дневно при онкозаболявания, а също и при атеросклероза и шум в ушите.

Отвара от корените

20 г наситнени сухи корени се заливат с 300 мл гореща вода и се варят на водна баня 30 минути. Прецежда се, докато отварата е гореща, като добре се изстисква дрогата. Добавя се гореща вода до изходния обем. Приема се по 1-2 с. л. 4-5 пъти дневно преди хранене.

Настойка от цветове с кефирена гъба

В трилитров буркан се изсипват толкова свежи цветчета от червена детелина, колкото се събират в еднолитров буркан. При тях се слага кефирената гъба и се заливат със слаб подсладен чай (6 с. л. захар на 2,5 л чай). Кисне на топло място 7 дни и се прецежда. Пие се по половин чаша 3-5 пъти дневно преди хранене.

Автор: Неделка Митрева

Представяме Ви:

Язваджиите да внимават с храната!

През периода по-сериозни проблеми от здравословно естество могат да имат страдащите от хроничен гастрит. Важно за тях е да ограничат консумацията на силни подправки, на пушени и пържени храни, а също ...

Биопрогноза 22-28 февруари

По-сериозни здравословни проблеми през периода могат да имат страдащите от хроничен или често повтарящ се колит. Много важно за хората с възпаление на чревната лигавица е да ограничат консумацията на ...

Билки срещу главоболие

Много са хората, които страдат от главоболие. Понякога то е вследствие на преумора и умствено напрежение. Тогава сякаш се схвмаща цялата глава, макар че едната половина боли повече. Обикновено тази бо...

Главоболие и световъртеж при жени с мениероподобен синдром

Очакваните на 30.07. магнитни бури могат да провокират зачестяване на оплакванията от главоболие и световъртеж при жени с мениероподобен синдром. Важно за тях е да избягват евентуални по-големи физиче...

Начало