07.05.2021 година
1564339898.swf
Ц
ветна градина
  2215  |   0  
Цветният разсад отива в градината
Сега е най-подходящото време за разсаждането на разсадите и разделянето на коренищата. Растенията, които са засадени в открита почва през май, преживяват добре и растат бързо.
Преди да пристъпите към засаждането, трябва внимателно да подготвите почвата. Пространството между културните растения бързо се покрива с плевели. Всички те трябва да се почистят заедно с корените, иначе скоро ще завземат нови територии. Не се ограничавайте само до изкопаването на корена, а внимателно почистете по-голяма територия с лопатка, като се стараете да не засегнете корените на съседните растения.
В лехите, където сте оставили място за нови цветя, трябва да се придвижвате с по-голямо внимание, за да не стъпчете съществуващите вече растения. На по-големите терени достигането на определени места е доста по-сложно. Това може да се разреши много лесно, като сложите плочки в лехите. Те ще облекчат грижите ви за растенията и засаждането на новите. Дори и ако след това тези приспособления не са ви нужни, можете да поставите на тях красиви саксиени цветя, които ще добавят пищност в бордюрите.
Голямо значение за прихващането на разсада има дълбочината на засаждане: корените трябва да са в почвата, а стъблата с листата – над повърхността. Постарайте се да засаждате растенията на същата дълбочина, на каквато са били в разсадната леха.
14.05.2014 г. / Тонка Маринова
Коментари (0)

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021