Кулинарните качества на картофите включват такива показатели като разваримост, окраска на месото, вкус, форма на клубените. Физическите и химическите изменения, които идват от кулинарната обработка на...
При нормални условия репичките поникват за 3-4 дни и за 3-5 седмици са готови. Може да се засяват на открито още при първа възможност, обикновено в края на март, началото на април. Засявате ли на етап...
Лозарите често със страх оглеждат зреещото грозде. Защото знаят - харесат ли го осите, асмите ще служат само за сянка. Но обикновената оса (Vespa vulgaris L.) напада също и повечето овощни градини с я...
Охлювите могат да се превърнат в сериозен проблем за биологичното градинарство, при което не се употребяват химически препарати. Има два вида - голи и градински охлюви. Голите причиняват най-големи по...