Кулинарните качества на картофите включват такива показатели като разваримост, окраска на месото, вкус, форма на клубените. Физическите и химическите изменения, които идват от кулинарната обработка на...
Тубероза е популярното наименование на едно приказно красиво цвете, познато още като Polianthes tuberosa. Това растение няма нищо общо с популярната бегония тубероза. Името „тубероза”, се обяснява с ...
Един от най-добрите начини за подобряване плодородието на почвата е сидерацията - засяване на бързорастящи тревисти растения, зелената маса на които се закопава. Плътният посев на сидератите пречи на ...
Седумът, който произхожда от Китай и Япония, е познат у нас с името Дебела Мара. Месестите му стъбла достигат 55-60 см височина. Разклоняват се и оформят пищна туфа. По цялата им дължина срещуположно ...