Градина » Лимонът също се нуждае от резитба

 Лимонът също се нуждае от резитба

Как се оформя короната на младите лимонови дръвчета, е особено важно както заради декоративните им качества, така и за плододаването им. Формирането започва още през първата година. Чрез прищипване и резитба се създават нискоразклонени растения с правилно разположени скелетни клони в короната. Мнението, че лимоните не трябва да се режат, е неправилно и неоснователно.
През лятото цитрусовите се отглеждат на открито. За да имат повече завръз, помогнете им с изкуствено опрашване. Това особено важи за сортовете с дефектни цветове. Когато завръзите започнат да наедряват, увеличете по-ливките, това ще ги задържи. През първата половина на лятото подхранвайте, за да се увеличи захарното съдържание на плодовете и да се намали горчивият привкус, който имат при отглеждане в стайни условия.
Когато есенните температури паднат до 3 - 4° С, цитрусовите се прибират вкъщи. Зимуват на светло място при температура 6 -7° С и рядко се поливат. Не бива да се държат до южни прозорци и разместването им през зимата от едно място на друго е недопустимо.

Автор: ВЕСТНИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Запознайте се с пълзящото циганче

Пълзящото циганче (Impatiens repens) е многогодишно тревисто растение, родом от тропическите гори на остров Шри Ланка. Този вид се отличава със стелещи се, червеникави, месести филизи, които достигат ...

Бяла ръжда по черешата

Цилиндроспориозата, известна още като червени листни петна, кокоминоза и бяла ръжда, е икономически най-важната болест по черешата и вишнята не само в Кюстендилския район, но и в останалите райони на ...

Карфиолът за зимнина е много капризен

Цветното зеле е много взискателно към мястото на което се отглежда. Подходящи са добре аерираните, дълбоки, влагоемни, глинесто-песъкливи почви с неутрална или близка до нея почвена реакция. Карфиол...

Не подценявайте алабаша

Алабашът узрява много бързо – сочните и вкусни стъблоплоди се появяват два месеца след появата на пониците. Техният вкус много напомня този на ряпата или на познатите ни от детството кочани на зелето....

Начало