Градина » Защитете краставиците с фолио

 Защитете краставиците с фолио

Краставицата е култура, която обича топлината, и в студените пролетни дни може да се случи да не покълне, а дори да загние. За да не се случи това, лехите трябва да се покрият с фолио. Като мулчирате лехата с фолио, вие ускорявате процеса на покълване, тъй като под флиото се повишава температурата, което е благоприятно за растежа на краставиците. Освен това в първите фази на своето развитие краставиците остава под фолиото в направените от вас ямки, така както би се случило в малък парник, което ускорява развитието на растението. Но най-главното е, че след като краставиците достигнат фолиото, вие ще трябва да направите отвор, а след това да направите по-голяма дупка според размера на ямката, за да могат филизите на краставицата след това да се окажат на повърхността.
Освен това не трябва да разрохквате лехата, ще използвате по-малко вода за поливане и по-малко количество торове, а краставиците, мулчирани с фолио винаги ще бъдат чисти, тъй като те живеят на покритие, а не директно върху почвата.

Автор: ВЕСТHИК ЗА ГРАДИНАТА

Представяме Ви:

Вече можете да сеете спанака

От началото до средата на август се засяват салати и спанак за есенно производство. Най-често у нас спанакът се отглежда като есенно-зимна култура – рано през есента, в началото на септември или още п...

Бира и хризантеми срещу поповите прасета

В началото на май поповото прасе си устройва „бърлога" в почвата. Там този опасен вредител си живее доста безгрижно и щастливо. Снася до 500 яйца, от които след две седмици се излюпват „прасенцат...

Съберете семена от собствения бостан

Мнозина градинари вече отгледаха прекрасни дини и пъпеши. Разбираемо е, че искат и догодина да имат от същите сортове. От кой обаче точно плод да вземат семе? Задължително се избират най-типичните за ...

Чип бъдинг е лесен начин на присаждане

Използван широко в страните от Западна Европа, напоследък този метод намира все по-широко приложение в практиката на овощните разсадници и у нас. Много е интересен и за любителите овощари. По същество...

Начало