Диетични рецепти » Заек с наденица

 Заек с наденица

Продукти: (за 6 порции)

• 1 по-малък заек
• 300 г сурова наденица
• 2 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 с.л. брашно
• 2 филийки типов хляб
• 1 ч.ч червено вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме заека на парчета, които натриваме с черен пипер и сол, овалваме в брашното и изпържваме в 4-5 с.л. олио. Изваждаме месото и в същата мазнина запържваме нарязания на филийки лук. Наливаме останалото олио, прибавяме нарязания на кубчета хляб и разбъркваме.

Отделно нарязваме наденицата на кръгчета.

В намаслен глинен съд нареждаме парчетата месо, върху него разстиламе лучената смес, а отгоре слагаме наденицата. Поливаме с виното и малко топла вода, покриваме с алуминиево фолио и печем 40-50 мин в умерено загрята фурна.

Накрая отстраняваме фолиото и връщаме ястието във фурната, за да се запече и хване коричка.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Диета след операция на апендикса

Избягвайте люти, пушени и осолени храни, сладкиши, ядки и газирани напитки. Каква храна трябва да консумира оперираният, от какво да се пази, нужно ли е дълго време да пази диета? Това с...

Баластните вещества

Особено важно за хората с язви и гастрити е да знаят съдържанието на баластните вещества в храните, които употребяват тъй като предозирането може да има отрицателен ефект. Когато се надхвърли оптима...

Рицинът изчиства червата

Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...

Кехлибарът лекува

От древността на кехлибара се приписва свойството да дарява притежателя си с дълголетие и дори безсмъртие. От тази смола са приготвяли лечебни мехлеми за рани, при лечение на кръвохрачене, при болести...

Начало