Продукти: (за 4 чаши)
• 500 г малини
• 1/2 ч.ч. захар
• 1/2 бутилка бяло вино
Начин на приготвяне:
Сваряваме рядък сироп от 200 мл вода и захарта. Пускаме малините в горещия сок, захлупваме и оставяме да престоят няколко часа.
След това прецеждаме течността, без да притискаме плодовете. Наливаме получения сок в чаши и доливаме със студено вино. Поднасяме веднага.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...