Продукти:
• 300 г захар на бучки
• 1,5 л бяло вино
• 3 портокала
• 50 мл ром
• сокът от 2 портокала
• оранжева сладкарска боя
Начин на приготвяне:
Настъргваме корите на портокалите, а вътрешността им нарязваме на малки кубчета. Прибавяме захарта и виното, като предварително затопляме виното, за да се разтвори по-лесно захарта. Сипваме рома и сладкарската боя и изстудяваме 4-5 часа.
Непосредствено преди поднасянето на болето добавяме портокаловия сок.
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...