Козметични рецепти » Необичайни трикове за разкрасяване

 Необичайни трикове за разкрасяване

Има безброй начини да извлечем още по-голяма полза за красотата си от познатите ни козметични продукти, стига да ги приложим не точно по начина, по който сме свикнали.

Руж върху клепачите

Ако внезапно си дадете сметка, че сенките ви за очи са свършили, запазете спокойствие. Нанесете коралов или розов руж върху целия подвижен клепач и ще видите, че ирисите ви ще изпъкнат още повече, а очите ще изглеждат огромни.

Крем вместо маска

Кожата ви е изключително суха, а нямате подръка готова хидратираща маска? Почистете идеално лицето и шията си и нанесете върху тях плътен слой от крема, който използвате. След половин час свалете излишъка с хартиена салфетка и се гримирайте.

Лак за коса върху веждите

Рошавите и не особено добре оформени вежди добиват идеална линия, ако се фиксират с лак за коса, напръскан върху четчица или върху навит на клечка памук. От вас се иска само да следвате посоката на разтежа на косъмчетата.

За идеални нокти

Не режете кожичките на ноктите си, а ги обработвайте със специални масла, забавящи растежа им. Същата работа ще ви свършат и малко крем за лице или балсам за разресване на косата, загрети за 5 секунди в микровълнова фурна.
За да заздравите ноктите си, топете ги в затоплен на водна баня зехтин. Когато станат прозрачни, това означава, че продуктът е проникнал напълно в тях. Отстранете излишъка, като натъркате ръцете си с разрязан на две лимон.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Да си направя ли татуировка?

Татуировката не е само способ да се разграничиш от тълпата. Днес художественото и изпълнение е достигнало такова ниво, че тя е станала предмет на изкуството и модата. Художествената татуировка н...

Как да се подстрижем?

Фина, гъста, права - как точно да подстрижем косата си, за да сме в крак с модните тенденции и едновременно с това да ни отива? След като в продължение на няколко сезона цветът беше по-важен от стила ...

Как да запазим парфюмът ни през целия ден?

Може да си носите тоалетна вода или парфюм в чантичката и през деня да се напръскате отново, но има ли друг начин да удължите живота на любимия си аромат. Има, трябва само да знаете кога и как да нана...

Четиво за срамежливите

Кой oт нас не се е притеснявал, попадайки в неудобна ситуация? При това по различен начин. Срамежливостта, тази своеобразна реакция на стреса, има множество измерения - от най-нормални до болезнени, к...

Начало