Козметични рецепти » Гардероб според фигурата

 Гардероб според фигурата

Никога не е късно да скъсате с комплексите и да се научите да обичате себе си. Като начало започнете да се обличате така, че да изглеждате елегантни и изискани въпреки прекалено ниския или прекалено високия си ръст, коремчето, пълните бедра, почти незабележимия бюст...

Ако сте много дребна

Не носете корсарски панталони до под коляното, както и модели, широки в долната си част - те още повече ще скъсят силуета ви. Можете да си позволите обувки с леко (съвсем леко!) издължени върхове, но не и такива с каишки през глезените, които ще отнемат доста сантиметри от краката ви. Според дизайнерите подходящата за вас височина на токовете е 5 - 6 см, не повече, за да не изглеждате като на кокили. И накрая - веднъж завинаги се ориентирайте към къси до талията сака, защото ще ви придадат по-голяма изящност и финес.

Ако сте много висока

Носете мини, можете да си го позволите. Подходящи за вас са и тесните панталони, тип „цигара", панталоните с ниска талия, корсарките. Ще изглеждате добре и с въздушен шал, завързан на кръста, или пък с широк колан, спуснат под него. Саката, тишъртите и шемизетите ви трябва да са дълги поне до ханша.

Ако сте доста заоблена

Не се заблуждавайте, че ще скриете масивните си задни части и липсата на талия, стига да навлечете възможно най-широките дрехи от гардероба си, Напротив, те ще ви направят по-обемна, отколкото сте в действителност. Постъпете умно - вместо да криете пищните си форми, приемете ги като даденост и се опитайте да извлечете полза от тях - представителите на силния пол със сигурност харесват по-заоблените жени. От вас се иска да привличате вниманието към бюста си, да носите въздушни материи и тоалети с права линия, в никакъв случай впити като втора кожа. Панталоните ви пък трябва да стоят свободно около бедрата, а саката да са леко вталени (така се прикрива коремчето) и да стигат до средата на дупето. Няма нужда да ги закопчавате от горе до долу - достатъчно е само едно копче, за да маркира талията.
Не забравяйте, че диагоналните и вертикалните райета издължават пълните фигури, но те не бива да са много широки, за да не се стигне до ефект, обратен на желания.

Ако имате пълни бедра и бричове

Избягвайте тесните дрехи и коварния трикотаж, заложете на по-стегнатите материи, които следват линията на тялото, но не я подчертават. Най-добре е да спрете избора си върху тъмни цветове за долната част на тялото и светли за горната - по този начин визуално ще удължите краката си и ще направите по-малко забележими бричовете. Клиновете и тесните панталони определено не са за вас, затова пък можете да заложите на правите и широки модели. За да създадете хармоничен баланс между торса и ханша си, слагайте по-широки пуловери или шемизети, използвайте и детайли, които насочват погледа към бюста - шалчета, брошки, колиета. Най-младите пък спокойно могат да се възползват от актуалната комбинация, състояща се от черна минирокля с презрамки, облечена върху панталон и под къс до талията пуловер.

Ако имате коремче

Забравете за панталоните с висока талия и, не дай си боже, с басти. Във вашия случай талията трябва да е точно на средата на корема, но не и по-ниско - тогава тлъстините ви буквално ще „прелеят" отгоре. Откажете се и от много тесните колани, разрязващи на две силуета, и се ориентирайте към по-широки, с дискретни катарами. Никога не носете къси сака - с тях горната част на тялото ви ще изглежда по-широка, отколкото е всъщност. Много по-добре ще ви стоят три четвъртите, леко вталени модели, които ще поприкрият всичко излишно, разположено под, над и около талията.

Ако бюстът ви е огромен

За да компенсирате сантиметрите, за които много жени ще ви завидят, ориентирайте се към блузи с богато набрани ръкави и към връхни дрехи с отново модерните еполети. Ако пък гърдите ви направо заплашват да скъсат копчетата при най-невинното движение, не допускайте грешката да си купувате шемизети с няколко номера по-големи от вашия. Много по-разумно ще бъде отдолу да слагате бюстие от ликра и да разкопчавате първите 3 или 4 копчета на блузата си. Не забравяйте, че сутиенът трябва да е точно по мярка, в противен случай гърдите ви ще изскачат от него, а това няма как да остане незабелязано.

Ако гърдите ви са миниатюрни

Задачата ви е да създадете обем там, където той липсва - на бюста, За целта носете светли блузи и шемизети с набори, басти, дантели, жабо. Избягвайте вталените дрехи и веднъж завинаги спрете избора си на сутиени тип „бриджитки", които максимално ще повдигнат гърдите ви.

Ако имате двойна брадичка

Непременно се съобразявайте с долната част на лицето си. При наличието на двойна брадичка трябва да се избягват деколтета по врата, пуловери с поло яка, къси колиета, шалчета, завързани като компрес около шията. Няма да сбъркате, ако започнете да носите само дрехи с V-образно деколте, което удължава пропорциите, да завързвате шаловете си ниско на гърдите, да не закопчавате шемизетите си догоре, да слагате дълги колиета и висящи обеци.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Бронзовият тен

Не е достатъчно само да имаме желание, за да почернеем безпроблемно, красиво, здравословно. Необходимо е и да познаваме реакциите на кожата си, опасностите, които крие слънцето, и начините да се предп...

Домашни грижи за косата

Най-известните козметични фирми в света предлагат безброй продукти за подържане на косата, но тя само ще спечели, ако от време на време редуваме готовите маски, лосиони, балсами и др. с подръчни средс...

Меланж пуловер с реглан

Разкошен ажурен пуловер за прохладните летни вечери Размери и материали Размери: 38/40 (42/44 ; 46/48) Ще ви е необходима 450 г (600 г; 600 г) сребристосива меланжева прежда Portofino - 39%...

Самомасаж за подмладяване

Истината е неумолима - след като навлязат в третото си десетилетие, жените, които не се грижат достатъчно добре за себе си, тръгват с бързи крачки към състаряването. Лицето им подпухва, под очите се п...

Начало