Козметични рецепти » Грим за светлооки

 Грим за светлооки

Кафявото, наситено бежовото и златисто ръждивото - тези три много актуални есенни нюанса са особено подходящи за гримиране на светлооки жени, тъй като благодарение на тях ирисите им изпъкват още повече, а погледът става наистина незабравим.

Сенките

Когато покривате с фин слой фон дьо тен лицето и шията си, не пропускайте клепачите - само така ще сте сигурни, че сенките ви няма да се размажат през целия ден. Най-добър ефект се постига, като със специален апликатор се поставят светлобежови сенки от миглите до веждите и след това, само върху подвижните клепачи, се нанесат наситено кафяви. Препоръката на гримьорите е те да се изтеглят леко нагоре, в посока към външния край на веждите.

Подчертайте клепачите

За целта с помощта на тънка четчица нанесете по-тъмни сенки в сгъвката на клепачите, започвайки от вътрешния ъгъл на окото и стигайки до външния. Повторете два пъти, за да постигнете отчетливост на рисунъка, който визажистите наричат банан, после леко го разтрийте с пръст в посока към слепоочията. Ще се убедите сами, че след това погледът става много по-загадъчен.

Включете в действие и молива за очи

Със сравнително сух кафяв молив очертайте горния и долния клепач. За да ви е по-лесно, първо нанесете точици между миглите, после ги съединете. Искате ли очите ви да изглеждат огромни, постарайте се горната и долната контурна линия на клепачите да излязат малко извън естествените очертания и да образуват нещо като триъгълниче във външния ъгъл на окото. Накрая прокарайте апликатора си върху очната линия - размазвайки я леко, ще постигнете по-голяма естественост.

Идва ред на спиралата

Използвайте туш за мигли, който ги издължава и прави по-обемни. Желателно е цветът му да бъде наситено кафяв. Започнете с горните ресници, нанасяйки спиралата на зигзаг. После повторете операцията, но само във външния край на миглите. Дръжте четчицата така, че да ги извиете добре, докато ги оцветявате. За финал нанесете само един пласт туш на долните ресници.

Търсете хармонията

За да изпъкнат още повече светлите очи, направете всичко възможно лицето ви да изглежда идеално. За целта фиксирайте светлия си фон дьо тен с пудра на прах, сложете минимално количество руж във вдлъбнатината под скулите и не пропускайте да изчеткате нагоре веждите. Както всичко останало, и червилото ви трябва да е с бежово-кафяв нюанс.

Вашата палитра

Освен кафяво на светлите очи отиват и виолетово, опушено сиво, лилаво, розово. Избягвайте обаче синьото и зеленото - те буквално ще приглушат блясъка на ирисите ви.

Автор: Татяна Стоянова

Представяме Ви:

Перфектните задни части

Ако през лятото не сте се чувствали особено добре на плажа и сте правили всичко възможно да скриете задните си части с парео или дълъг тишърт, започнете още отсега да „работите" върху ханша и дуп...

Чантите - потребност и суета

Чантите са задължителна част от дамския тоалет - допълнение и необходимост за ежедневието на жената. С това сме свикнали дотолкова, че когато ни се случи да срещнем някъде на улицата жена без чанта, с...

38 рецепти за красота

Сезонът на отпуските е добър повод да се заемете със себе си. С помощта на тези съвети можете много бързо да стигнете до желания резултат! 1. На всички е известно, че цветът на косата може да ож...

На колко сте години?

И девойките, и жените, и даже белокосите баби крият упорито отговора на този коварен въпрос. Но каквито и хитрости да прилагат, за да го избегнат, околните неминуемо си съставят определено мнение за т...

Начало