Козметични рецепти » Дреха за първата среща

 Дреха за първата среща


Всяко момиче се случва да си зададе въпроса какво да облече на първа среща? Нормалният отговор е - това, което най-много ви отива. Но психолозите не са съгласни много с това, защото дори моделът на дрехата много да ви отива и да подчертава всичките ви достойнства, може избраният цвят да провали общото впечатление и бъдещият партньор неправилно да си състави погрешно мнение за характера ви. И обратно - добре подбраните цветове украсяват романтично визията.
Когато определяте цвета на дрехата, трябва да се съобразявате с някои особености на характера си, както и какво впечатление искате да направите.


Добрите цветове за среща

Червено
Този цвят винаги е на върха на списъка. Той показва страст, сексуална привлекателност и активен начин на живот. Почти винаги хората, облечени в червено, привличат погледите и предизвикват особен интерес. Но все пак бъдете внимателни, ако не планирате близки отношения още на първата среща. Защото ярко червеното отправя подсъзнателни сигнали към партньора: „Вземи ме, твоя съм”. Ако не искате това да бие на очи, изберете пак червено, но в по-приглушени тонове. Например, коралово, който е най-модният цвят този сезон, малиново, бордо. Те отправят сигнали на сексуална привлекателност, но са по-дискретни: „Между нас всичко може да се случи”, е посланието.

Розово
Това е може би размитото червено. Но не съвсем. Този цвят подава сигнали за романтика и флирт, в същото време притежава успокояващ ефект. Розовото е цветът на глупавите малки момиченца, които искат да изглеждат възрастни жени, като в същото време се нуждаят от силно мъжко рамо. Той е смесица на червената страст и бялата невинност. Розовото може да бъде избрано за първа среща, всичко зависи от това, какво искате да постигнете. Ако търсите детска непосредственост или чувствена натура, този цвят е добър и при двата случая. Но, ако искате здрав ум и практичност - забравете за розовото.

Оранжево
Това е ярък цвят. Дори в бледия вариант пак ще се отличава сред останалите. Ако на вас не ви достига яркост, то смело се обличайте в оранжево и никой няма да ви нарече „сива мишка”. Този цвят носи оптимизъм, надежда и вдъхновение и в това няма нищо лошо. Но той означава още авантюризъм и неумение да се контролирате. Във всеки случай оранжевото не е за скромните и срамежливи натури. И ако партньорът ви е точно такъв, то оранжевите ви дрехи по-скоро ще го изплашат, а не привлекат.

Зелено
Всеки тон от зеленото - от ябълковото до маслиновото, говори за жизненост, здраве, желание за живот. Това е цветът на младостта, който изпраща сигнали, че този, който го носи, е мил човек. Чрез зеленото се постига положително впечатление.

Синьо
Той не подхожда на всеки за първа среща, но е предпочитан от много. Чрез него се излъчва интелект, сдържаност, искреност, лоялност и предложение за по-добро опознаване един друг. Ако бъдещата половинка цени женския ум и вярност, то синьото за първа среща е добър избор.

Виолетово
Това е декадентски цвят. Той е олицетворение на успех и принадлежност към кралска фамилия. Днес психолозите смятат, че е на романтичните натури. Виолетовото е смес от синьо и червено. То е по-загадъчно, ако преобладава червеното и по-мистично със синьото в повече. Ако червеното съобщава за повече неприкрита страст, то виолетовото внася привкус на романтика. Ако синьото е свидетелство за интелект, то виолетовото по-скоро за еротика.

Черно
Погрешно е да се смята, че той подхожда само за погребение или делови обяд. Може да го изберете и за първа среща. Черното е смес на всички цветове. Той излъчва загадъчност и привлекателност, елегантност и стил, в същото време има нотка на опасност и властност, отправя сигнал за фатална жена. Разбира се черният цвят като нищо може да развали настроението на околните и е препоръчително, за да се избегне това впечатление, да се добавят ярки аксесоари.

Не обличайте на първа среща

Жълто
То подхожда на много малко хора. Но дори и да сте сред тях, оставете жълтото за следващите срещи. Този цвят символизира мъдрост и интуиция и говори за излишна самоувереност и любов към себе си. Жълтото е цветът на приятелството. Него ли търсите на първата среща?

Бяло
Може да облечете бяла пола, или бяла блуза, но в никакъв случай бял костюм. Разбира се бялата блуза е прекалено формална и се асоциира по-скоро с работата или училището, прилича по-скоро на униформа. Иначе бялото е символ на чистота и невинност, понякога дори на недостъпност. За първа среща това е доста стерилен цвят. По-добре да го оставите за сватбения ден!

Кафяво и сиво
Скучни цветове, символ на упадък, консерватизъм, старост. Кафявото е малко по-приемлив цвят от сивото. Може да бъде шоколадово или да има нюанси на бордо. Тогава е свидетелство за елегантност, с примес на благородност. И все пак на първа среща ще изглеждате скучни.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Шест правила, за да запазим младостта си

Годините минават, но има много жени, които сякаш не остаряват. И кожата им е чиста, и бръчки почти нямат, само мимически - в ъгълчетата на очите. И се усмихват толкова често, сякаш нямат проблеми. Поп...

Идеалното лице – дали ще го постигнем

Понякога му се сърдим, но все пак си го харесваме и това е съвсем нормално. То ни отличава сред тълпата и на снимките, а е и само наше. Друго просто нямаме и няма да имаме. За жалост невинаги се държ...

Краткият път към целите

Кой не обича да мечтае? Хубаво би било обаче да се научим да осъществяваме поне част от желанията си в реалността. Как? Как да бъдем не само целеустремени, но и упорити в постигането на целите си? Н...

Как да подчертаем цвета си?

Всички жени завиждат! На нечий цвят на косата, на нечии къдрици или на нечии прави кичури. Чиста загуба на време, след като можем да извлечем максимална полза от това, което ни е дала природата. ...

Начало