Още рецепти » 24 април

 24 април

ЗАКУСКА

Кекс с маслини и пушено филе

Прoдукти: 250 г пушено свинско филе, нарязано на кубчета, 220 г брашно, 1 пакетче бакпулвер, 3 яйца, 100 г бадеми, обелени и нарязани на едро, 50 г краве масло, 1 с.л. горчица, 200 г черни маслини, без костилки, 1 щипка черен пипер, сол.

Нaчин на приготвяне: Разтопяваме маслото на слаб огън. Пресяваме брашното с бакпулвера. Правим кладенче и в средата слагаме яйцата. Размесваме и добавяме постепенно разтопеното масло, горчицата, маслините и кубчетата филе. Разбъркваме и сипваме във форма, намазана с масло и поръсена с брашно. Печем около 50 минути на 180 градуса. Изваждаме кекса от формата, след като се охлади.

ОБЯД

Супа от попчета

Продукти за 4 порции: 500 г попчета, 3-4 домата, 2 глави лук, 4-5 с.л. олио, 1 с.л. брашно, 2 жълтъка, лимонов сок, сол.

Нaчин на приготвяне: В подсолена вода, към която сме прибавили 2 с.л. олио, варим едро нарязания лук и целите обелени домати. Когато лукът омекне, прибавяме целите попчета и продължаваме да варим, докато се свари рибата. След това прецеждаме бульона, пасираме рибата и зеленчука и връщаме в бульона полученото пюре. Запържваме брашното в останалото олио и прибавяме към супата. Оставяме да поври още малко, отстраняваме от огъня, застройваме с жълтъците и подкиселяваме с лимонов сок. Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Пиле с чесън

Продукти за 4 порции: 1 пиле, 1 к.ч. олио, 4-5 глави лук, 1 с.л. брашно, червен пипер, 10 зърна черен пипер, 10 главички чесън, 1/2 буркан стерилизирани домати, 1 к.ч. бяло вино, сол.

Нaчин на приготвяне: Нарязваме пилето на парчета и посоляваме. В мазнината запържваме до златисто ситно нарязания лук. Прибавяме брашното, чесъна, черния и червения пипер. Сипваме обелените и ситно нарязани домати, заливаме с 1 ч.ч. вода и виното. Нареждаме в тенджера парчетата месо, изсипваме въру тях запръжката и похлупваме добре. Задушаваме бавно, докато се свари месото.

Шоколадови пасти с бадеми

Прoдукти: 1 1/2 пакетче краве масло, 1 ч.ч. пудра захар, 1 ч.ч. брашно, 200 г настърган шоколад, 200 г смлени бадеми, 3 яйца, цели обелени бадеми за украса.

Нaчин на приготвяне: Разбиваме маслото със захарта. При непрекъснато бъркане прибавяме едно по едно яйцата, шоколада, който сме разтопили на водна баня, бадемите и брашното. Изливаме сместа в намаслена тавичка, като внимаваме да получим пласт с дебелина 2 см. Нарязваме сладкиша на квадратчета, като върху всяко квадратче слагаме по един цял бадем. Печем в умерена фурна.

ВЕЧЕРЯ

Кюфтета от макарони

Прoдукти: 250 г макарони, 150 г шунка, 100 г кашкавал, 2 яйца, галета, олио за пържене.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме ги и ги нарязваме на дребно. Прибавяме ситно нарязаната шунка, настъргания кашкавал, 1 цяло яйце и 1 жълтък. Разбъркваме сместа добре и от нея с мокри ръце оформяме топчетата. Овалваме ги в разбития на сняг белтък и в галета и ги изпържваме в горещо олио.

Крем “Дамаска роза”

Прoдукти: 600 мл прясно мляко, 60 мл течна сметана, 4-5 с.л. захар, няколко капки розова вода, 2 ч.л. нишесте, озахарени розови листенца за украса

Нaчин на приготвяне: Загряваме млякото със захарта. Намаляваме котлона и прибавяме размитото с малко хладка вода на гладка кашичка нишесте, както и розовата вода. Бъркаме непрекъснато с дървена лъжица, докато кремът се сгъсти. Сваляме от котлона и с бъркане наливаме сметаната. Намокряме ръбчетата на десертни купички с вода, поръсваме с кристална захар и разливаме изстиналия крем /докато изстива, периодично го разбъркваме, за да не хване коричка/. Слагаме го в хладилника за около половин час и преди сервиране го украсяваме с озахарените розови листенца.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пратерът – безкраен празник по австрийски

Колко много асоциации предизвиква споменаването на австрийската столица! И всичките са свързани с радостни преживявания! Виенски валс, виенско кафе, виенски кифлички, виенски балове, виенска класика.....

Мекици

Мекици с мая Прoдукти: 400 г брашно, 250 мл вода, 20 г мая за хляб, 1 ч.л. сол, 1 с.л. захар,1 1/2ч.ч. олио. Нaчин на приготвяне: Стриваме маята заедно със захарта и разреждаме с малко затоплен...

Поливайте тревата според правилата

С поливането на моравата се цели да се осигури благоприятен воден режим в почвата, при който използването на хранителните вещества и храненето на тревите протичат най-правилно. Най-подходящ режим за п...

Тайната на куклата Барби

Нейната създателка подарява на всички момиченца по света любима кукла, но съсипва живота на собствената си дъщеря. Рут Хендлър се ражда през 1917 г. в семейството на беден полски емигрант, ковач по пр...

Начало