Още рецепти » 02 октомври

 02 октомври

ЗАКУСКА

Кръгли банички

Прoдукти: 1 пакет фини кори /250 г/, 150 г сирене, 2 яйца, 1 пакетче краве масло.

Нaчин на приготвяне: Натрошаваме сиренето и го смесваме с разбитите яйца и разтопеното масло. По средата на всяка кора по дължина разстиламе ивица от плънката. Навиваме корите на стегнати рула, които навиваме като охлюви. Нареждаме баничките в намаслена тавичка и печем до зачервяване в умерена фурна.

ОБЯД

Супа от карфиол с брашнена застройка

Продукти за 4 порции: 1 малка глава карфиол, 2-3 ч.л. брашно, 30 г краве масло, 1 ч.ч. прясно мляко, настъргана лимонова кора, магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме карфиола в подсолена вода, изваждаме го и го накъсваме на малки розички. Връщаме в тенджерата и отново кипваме. Прибавяме брашното, размито в студена вода и варим десетина минути на тих огън. Накрая посоляваме, поръсваме с настъргана лимонова кора и отстраняваме от огъня. Сипваме топлото мляко, слагаме маслото и поръсваме с наситнен магданоз.

Винен кебап

Прoдукти: 1 кг телешко месо, 1/2 ч.ч. олио, 4-5 глави лук, 1 морков, 1 глава целина, 1 с.л. доматено пюре, 1 с.л. брашно, 1 ч.л. червен пипер, 1 ч.ч. вино, 1-2 дафинови листа, 5-6 зърна черен пипер, 1/2 връзка магданоз, сол.

Нaчин на приготвяне: Почистваме месото от костите, нарязваме го на малки парчета и задушаваме в мазнината и малко вода заедно със ситно нарязания лук и нарязаните на кубчета целина и моркови. Когато месото и зеленчуците омекнат, прибавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер. Заливаме ястието с виното и гореща вода, посоляваме и оставяме да ври на тих огън заедно с дафиновия лист и черния пипер. След 30 минути сваляме от огъня и поръсваме със ситно нарязания магданоз.

Оризово сладко

Прoдукти:500 мл прясно мляко, 100 г ориз, 130 г захар, 1 белтък, 2 с.л. мармелад, 1 ванилия.

Нaчин на приготвяне: Сваряваме ориза с млякото и 2 с.л. захар. Изсипваме в тавичка и оставяме да поизстине. Разбъркваме мармелада с останалата захар, ванилията и разбития на сняг белтък. Разстиламе сместа върху ориза и запичаме на фурна около 10 мин.

ВЕЧЕРЯ

Картофена пица

Прoдукти: 300 г моркови, бялата част на 1 стрък праз, 500 г картофи, 3 яйца, 1 с.л. брашно, сол, 4 тънки филийки пушена шунка, 2 домата, 1 малка чушка, суха чубрица, черен пипер, 100 г настърган кашкавал, 8 маслини, 1 стръкче пресен розмарин

Нaчин на приготвяне: Настъргваме морковите и картофите на едро ренде, прибавяме наситнения лук, яйцата и брашното. Подправяме със сол, черен пипер и суха чубрица. На дъното на намаслена кръгла тавичка слагаме 2 филийки шунка. Изсипваме картофената смес и подравняваме. Печем 20 мин на 200°С. Нарязваме доматите и чушката на тънки филийки. Разпределяме ги върху пицата, като слагаме парченца маслинки, останалата шунка, нарязана на лентички и тънки парченца кашкавал. Наръсваме с розмарин и печем още 10 мин.

Ябълки, пълнени с грозде

Прoдукти: 6 големи ябълки, 1 ч. ч. зърна от грозде, 2 с.л. вода, 60 г захар, 60 г краве масло, 1/2 ч. л. канела, 1 яйце.

Нaчин на приготвяне: Обелваме ябълките и ги издълбаваме. Смесваме гроздето с половината захар, половината масло и канелата. Наливаме малко вода и сваряваме на гъста каша. След като сместа изстине, прибавяме разбитото яйце. С тази каша пълним ябълките. Нареждаме ги в тавичка, заливаме с останалото разтопено масло, поръсваме с останалата захар и печем във фурната. От време на време поливаме със сока.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Китайското зеле ще стане и в твоята градина

Китайското зеле (или по-точно китайските видове зеле) се появи по нашите пазари, макар и ограничено. Естествено като вносен артикул. У нас не се произвежда, макар да не липсват условия. Липсват познан...

12 съвета за перфектните домакини

Ползата от тяхното прилагане е голяма, усилията - минимални, резултатът - повече от блестящ. Сигурни сме, че нашите съвети за идеални и не толкова идеални домакини, желаещи да постигнат съвършенството...

Зеленчукови кюфтета

Магданозени кюфтета Прoдукти: 2 по-големи връзки магданоз, 4-5 стръка зелен лук, 2-3 яйца, 1 к.ч. настъргано сирене, 3 с.л. брашно, 2-3 с.л. олио, сол, мазнина за пържене, кисело мляко за гарнит...

Чудесата в Кап Фера

В най-светския ъгъл на Франция, на Лазурния бряг, се намира раят за ботаниците - грандиозна градина, един истински храм на природата. Името на парка води началото си от 19 век в чест на благородните е...

Начало