Кулинарни рецепти » Ястия с риба » Ястия с охлюви и морски дарове

Ястия с риба:

Варен октопод по гръцки

Продукти: • 1 октопод • 1 ч.ч. зехтин • 1/2 к.ч. винен оцет • 4-5 скилидки чесън • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме октопода. Слагаме го в тенджера с кипяща вода и варим, докато омекне и стане червеникав. От...

Варени калмари

Продукти: (за 4 порции) • 800 г месо от калмари • 2 моркова • 2 глави лук • 2 корена от магданоз • 1 л вода • 2 ч.ч. саламура от кисели краставички • 7-8 зърна бахар • 1 дафинов лист • 30 г краве масло Начин на приготвяне: Нарязваме лукът, морковите...

Варени раци с лимонов сок

Продукти: (за 5 порции) • 15 рака • 3 моркова • 1 парче целина • 2 корена от магданоз • 1 корен пащърнак • 1 дафинов лист • 1 с.л. лимонов сок • 1 с.л. олио • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме морковите и целината на кубчета. Слагаме г...

Габровска яхния от охлюви

Продукти: • 1,5 кг охлюви • 3 глави лук • 1-2 моркова • 1 парче целина • 1-2 магданозени корена • 1 стрък чубрица • 2-3 скилидки чесън • 1 к.ч. олио • 2 жълтъка • 1 с.л. доматено пюре • половин лимон • 1 дафинов лист • магданоз, черен пипер, сол ...

Жабешки бутчета по провансалски

Продукти: (за 4 порции) • 600 г жабешки бутчета • 1 пакетче краве масло • 1 с.л. олио • 70 мл прясно мляко • 1 скилидка чесън • 1 с.л. брашно • 1 с.л. лимонов сок • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбъркваме млякото с черен пипер и со...

Задушен октопод с лук и маслини

Продукти: (за 4 порции) • 500 г октопод • 2 с.л. зехтин • 2-3 глави лук • 2 с.л. доматено пюре • 10-12 зелени маслини без костилки • 1 с.л. каперси • 1 с.л. ситно нарязан джоджен • 1 ч.л. стрита мащерка • 1 ч.ч. червено вино • черен пипер, сол Начин на...

Задушени калмари

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг калмари • 60 г краве масло • 1 глава лук • 2 моркова • 3-4 скилидки чесън • 2 домата • 1 к.ч. сухо бяло вино • 1 с.л. брашно • 1 дафинов лист • 2 зърна бахар • 5-6 зърна черен пипер • 1/2 ч.л. червен пипер • листа от цел...

Задушени калмари със сос от пушено сирене

Продукти: (за 4 порции) • 8 калмара • 2 с.л. краве масло • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 с.л. вегета • 20 г пушено сирене • 1 ч.л. настърган лук • сол Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме калмарите. Нарязваме ги на парчета и ги сваряваме. Отцеждаме вода...

Кавърма от охлюви

Продукти: (за 4 порции) • 30 охлюва • 2 връзки зелен лук • половин пакетче краве масло • 50 г ориз • 100 мл бяло вино • 2 яйца • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Заливаме охлювите с подсолена вода и ги варим 1 час на умерен огън. Изваждаме ги от че...

Калмари във винен сос

Продукти: (за 4 порции) • 500 г калмари • 2 малки глави лук • 1 с.л. бяло вино • 1 к.ч. зехтин /или олио/ • 6-8 зърна черен пипер • сол Начин на приготвяне: Попарваме калмарите, почистваме ги и ги посоляваме. Загряваме мазнината и в нея запържваме с...

Калмари по китайски

Продукти: (за 4 порции) • 500 г месо от калмари • 1 малка краставица • 1-2 глави лук • 3-4 скилидки чесън • 2 с.л. царевично нишесте • 1-2 с.л. бяло вино • 1 ч.ч. пилешки бульон • 3-4 с.л. олио • магданоз, сол Начин на приготвяне: Нарязваме калмарит...

Калмари с гъби

Продукти: (за 3-4 порции) • 1 кг калмари • 1 1/2 к.ч. олио • 100 г стерилизирани гъби • 8-10 маслини /без костилки/ • 2 домата • 2-3 скилидки чесън • 1 глава лук • 1 ч.л. соев сос • 1 с.л. галета • риган • черен пипер, сол Начин на приготвяне: ...

Калмари с пилешки дробчета

Продукти: (за 5 порции) • 10 калмара • 300 г пилешки дробчета • 1 пакетче краве масло • 1-2 с.л. брашно • 1 к.ч. бяло вино • 1 с.л. сметана • 1 домат • 1 лимон • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Почистваме калмарите, обелваме кожите и...

Калмари с целина

Продукти: (за 4 порции) • 600 г месо от калмари • 1 малка глава целина • 1 глава лук • 1 к.л. смлян джиндифил • 1 с.л. оцет • 1 с.л. водка • 2 с.л. соев сос • 4-5 с.л. зехтин • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме калмарите на т...

Калмари със сос

Продукти: (за 4 порции) • 1кг калмари • 40 г краве масло • 1 с.л. брашно • 1 глава лук • 1 морков • няколко скилидки чесън • 1 с.л. доматено пюре • 1 ч.ч. бяло вино • няколко стръка мащерка • листа от целина • черен и червен пипер • магданоз, сол • м...

Калмари със сос

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг калмари • 1 с. л. масло • 1 с. л. брашно • 1 глава лук • 1 морков • няколко скилидки чесън • 1 с. л. доматено пюре • 1 ч. ч. бяло вино • няколко стръка мащерка • листа от целина • черен и червен пипер • магданоз, сол • ...

Калмари, задушени със сметана

Продукти: (за 5 порции) • 15 калмара • 300 г пресни гъби • 30 г краве масло • 100 г сметана • 1-2 глави лук • 1 лимон • 1-2 моркова • 1 дафинов лист • половин глава целина • 1 връзка магданоз • черен пипер, оцет, сол Начин на приготвяне: В тендж...

Калмари, пълнени със сирене

Продукти: • 4 калмара (по 150 г) • 400 г сирене • 2 домата • 2 чушки • 1 ч.л. риган Начин на приготвяне: Изчистваме калмалите, запичаме ги на скарата и ги посоляваме. Останалите продукти нарязваме на дребно, размесваме добре и със сместа пълним калм...

Калмари, пълнени със сьомга

Продукти: (за 4 порции) • 4 цели калмара • 100 г филе от сьомга • 2 корена магданоз • 2 с.л. ситно нарязан копър • 1 ч.л. соев сос • 4-5 зърна черен пипер • 1 щипка смлян джинджифил • 4 или 8 листа от маруля • 1 лимон • сол Начин на приготвяне: По...

Картофено руло с миди

Продукти: • 500 г готово картофено пюре • 500 г сварени или консервирани миди • 50 г краве масло • 3 с.л. брашно • 1 яйце • 2 с.л. ситно нарязан копър • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Смесваме картофеното пюре с брашното, разбитото яйце и полови...

Кебап от охлюви

Продукти: • 15-20 охлюва • 3-4 с.л. олио • 1 глава лук • 300 г гъби • 1 с.л. доматено пюре • листни пресни подправки (магданоз, копър, босилек) • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Претритите с морска сол и оцет охлюви сваряваме в студена подсолена...

Кюфтенца от лангуста

Продукти: (за 2-3 порции) • 400 г консервирана лангуста • 1 к.ч. олио • 1 к.ч. брашно • 1 главичка лук • 1,5 ч.ч. прясно мляко • 100 г гъби • 2 яйца • 2-3 с.л. галета • черен пипер, сол • мазнина за пържене. Начин на приготвяне: Нарязваме лука на ...

Кюфтенца от свинско и раци

Продукти: (за 2-3 порции) • 300 г месо от раци • 100 г по-тлъста свинска кайма • 2 яйца • 1 с.л. червено вино • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Накъсваме месото от раците на конци и го размесваме с каймата. Добавяме я...

Кюфтета от миди

Продукти: (за 4 порции) • 1,5 кг миди с черупките • 1-2 яйца • 1 глава лук • 1 картоф • 1-2 с.л. брашно • черен и червен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Сваряваме мидите с много малко вода, за да се отворят. Изваждаме месото, дов...

напред
Начало