Продукти:
• 500 г моркови
• 500 г мед
• 2 круши
• сокът от 2 лимона
• 2 пакетчета ванилия
• 1 ч.л. канела
Начин на приготвяне:
Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с меда, лимоновия сок, канелата е ванилията. Варим сместа на умерен огън около 40 мин. Отстраняваме тенджерата от огъня и пасираме на гладко пюре.
Обелваме крушите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на малки парченца. Кипваме още веднъж пюрето, добавяме крушите и варим 20 мин. Разливаме готовия конфитюр в малки бурканчета и веднага покриваме с целофан.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...