Кулинарни рецепти » Конфитюр с мед и моркови

 Конфитюр с мед и моркови

Продукти:

• 500 г моркови
• 500 г мед
• 2 круши
• сокът от 2 лимона
• 2 пакетчета ванилия
• 1 ч.л. канела

Начин на приготвяне:

Почистваме морковите и ги настъргваме на ситно ренде. Слагаме ги в голяма тенджера заедно с меда, лимоновия сок, канелата е ванилията. Варим сместа на умерен огън около 40 мин. Отстраняваме тенджерата от огъня и пасираме на гладко пюре.

Обелваме крушите, почистваме ги от семенната част и ги нарязваме на малки парченца. Кипваме още веднъж пюрето, добавяме крушите и варим 20 мин. Разливаме готовия конфитюр в малки бурканчета и веднага покриваме с целофан.

Автор: Златка Лозанова

Представяме Ви:

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Начало