Продукти:
• 70 броя сини сливи
• 1 кг захар
• 1 ч. л. лимонена киселина
• 3-4 листа индрише
• 70 орехови ядки (или бадеми)
Начин на приготвяне:
Добре измитите сливи обелваме и веднага пускаме в студена вода, за да не почернеят. Изваждаме костилките и поставяме плодовете във варна вода (1 ч. ч. гасена вар на 3 л вода) за 1 час.
Сваряваме сироп до сгъстяване от захарта с 1 ч. ч. вода.
Отцеждаме сливите и поставяме внимателно във всяка по една орехова ядка. Слагаме сливите в сиропа и варим на силен огън до сгъстяване.
Започне ли течността да се сгъстява, намаляваме огъня и прибавяме индришето, а малко преди готовност добавяме и лимонената киселина.
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...