Кулинарни рецепти » Джем от ягоди

 Джем от ягоди

Продукти:

• 1 кг полуузрели ягоди
• 500 г добре узрели ягоди
• 1,2 кг захар

Начин на приготвяне:

Узрелите ягоди посипваме с 400 г захар и ги оставяме да престоят, след което ги изцеждаме. Получения сок варим с останалата захар.

Добавяме измитите и нарязани неузрели ягоди. Варим около 10 мин, след което изваждаме с решетеста лъжица плодовете. Разпределяме ги в буркани.

Доваряваме сиропа до нужната гъстота и след като изстине, го изливаме върху ягодите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало