Кулинарни рецепти » Джем от ягоди

 Джем от ягоди

Продукти:

• 1 кг полуузрели ягоди
• 500 г добре узрели ягоди
• 1,2 кг захар

Начин на приготвяне:

Узрелите ягоди посипваме с 400 г захар и ги оставяме да престоят, след което ги изцеждаме. Получения сок варим с останалата захар.

Добавяме измитите и нарязани неузрели ягоди. Варим около 10 мин, след което изваждаме с решетеста лъжица плодовете. Разпределяме ги в буркани.

Доваряваме сиропа до нужната гъстота и след като изстине, го изливаме върху ягодите.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Начало