Кулинарни рецепти » Желе от ябълки

 Желе от ябълки

Продукти:

• 10-15 ябълки
• сокът от 1/2 лимон
• на 1 л сок - 750 г захар и 1/2 ч.л. лимонтузу

Начин на приготвяне:

Нарязваме ябълките на парчета, без да ги белим. Покриваме ги с вода, прибавяме лимоновия сок и варим, докато хубаво омекнат. Прехвърляме ги в тензух и без да мачкаме изчакваме хубаво да се изцеди сокът. Подслаждамего и варим на силен котлон, като постоянно бъркаме и обираме пяната.

Желето трябва да е с гъстотата на сладко. Малко преди да го свалим от котлона, прибавяме размитото в топла вода лимонтузу. Горещото желе наливаме в топли и чисти буркани, които завръзваме с целофан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Начало