Кулинарни рецепти » Желе от праскови

 Желе от праскови

Продукти:

• 2,5 кг праскови
• 700 г захар
• 1 ч.л. лимонена киселина

Начин на приготвяне:

Почистваме прасковите от костилките. Сипваме вода, колкото да ги покрие, и варим, докато променят цвета си. Пасираме плодовете и прецеждаме сока.

Варим го със захарта, докато няколко капки от сиропа, поставени върху суха чиния не се разливат. Прибавяме лимонената киселина и варим още няколко минути.

Насипваме желето горещо в сухи буркани и ги затваряме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало