Продукти:
• 2,5 кг вишни
• 2 кг захар
• 2 ч.л. ром
Начин на приготвяне:
Изчистваме плодовете от костилките. Варим ги до сгъстяване на сместта. След като сместта се сгъсти добавяме захарта.
Варим, докато дървената лъжица, с която бъркаме мармалада, започне да оставя следа. След като мармаладът изстине добавяме рома. Насипваме в сухи буркани и затваряме.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...