Продукти:
• 2 кг добре узрели сливи
• 1 кг ябълки
• 1,5 кг захар
• настърганата кора на 1/2 лимон
• 1 ч.л. канела на прах
Начин на приготвяне:
Смесваме захарта с канелата и лимонената кора. Обелваме ябълките, изчистваме ги от семките и ги нарязваме на малки парченца. Разполовяваме сливите и вадим костилките.
Редим на пластове - сливи, захар, ябълки, захар. Варим на силен котлон с непрекъснато бъркане, докато се получи гъст конфитюр. Насипваме го топъл в бурканите.
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...