Продукти:
• 4 кг пиперки
• 1 кг зелени доматчета
• 10-12 глави лук
• 3 глави чесън
• 3 глави карфиол
• 500 г бамя
• няколко люти чушлета
• магданоз
За саламурата:
• 4 л вода
• 1 л оцет
• 5 к.ч. сол
• дафинови листа
• 10 листа от дюля или вишна
• парчета хрян
Начин на приготвяне:
Накъсваме карфиола на розички, а останалите зеленчуци режем като за гювеч. Смесваме всичко и редим в буркани, като тук-там слагаме магданоз.
Приготвяме марината от изброените продукти, кипваме я и когато изстине заливаме зеленчука в бурканите. Запечатваме плътно и стерилизираме 1 час.
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...