Продукти:
• 2,5 кг корнишони
• 2,5 кг кромид лук
• 500 г червени чушки
• листа от целина
• копър, магданоз
• 2-3 парчета хрян
• 1,2 л оцет
• 200 г сол
• 200 г захар
• зърна черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме краставичките на шайби. Обелваме лука и също го нарязваме на шайби, а чушките режем на парчета.
Възвираме водата, захарта и солта. Оставяме я да поври 3-4 мин и наливаме оцета. Разбъркваме и сваляме от котлона.
Пълним бурканите с нарязаните зеленчуци и слагаме между редовете подправки. Отгоре слагаме два пласта лук. Заливаме с охладената марината, затваряме херметически и стерилизираме 10 мин.
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...