Кулинарни рецепти » Ловджийска салата

 Ловджийска салата

Продукти:

• 4 кг зеле
• 2 кг чушки
• 2 кг моркови

За маринатата:

• 1 ч.ч. сол
• 1 ч.ч. захар
• 1 ч.ч. олио
• 2 ч.ч. оцет
• 1 глава целина
• черен пипер на зърна

Начин на приготвяне:

Почистеното зеле нарязваме на едро. Чушките и морковите нарязваме на парченца. Разбъркваме зеленчуците и ги натъпкваме плътно в буркани.

Възвираме марината от изброените продукти и докато е гореща, заливаме с нея зеленчуците. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме надолу с капачките.

След 1 ден ги прибираме на тъмно и хладно място.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало