Продукти:
• 6 кг домати
• 4 кг червени чушки
• 100 г люти чушки
• 400 мл олио
• 200 г захар
• 200 мл оцет
• 50 г сол
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Изпичаме чушките, обелваме ги и ги прекарваме през месомелачка заедно с почистените люти чушлета. Попарваме доматите, обелваме ги и ги прекарваме през машинка за почистване на семената. Прибавяме ги към чушките.
Сваряваме олиото, оцета, захарта, солта и няколко зърна черен пипер. Сипваме при зеленчуците и варим, докато сместа се сгъсти. Изчакваме апетитката да изстине и я разсипваме в бурканчета. Стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....