Кулинарни рецепти » Лютеница с чесън

 Лютеница с чесън

Продукти:

• 5 кг червени домати от сорта “Рома”
• 3 кг червени пиперки
• 100 г захар
• 400 мл олио
• 200 г чесън
• 1 пакетче ким
• сол на вкус

Начин на приготвяне:

Избираме дребни домати, които изпичаме във фурната или на грила. След това ги обелваме и смиламе с машинка за месо.

Почистваме червените пиперки от дръжките и семето, а после ги изпичаме на силен огън. Оставяме ги в затворен съд и след 1 час ги обелваме и смиламе.

Смесваме пюретата от домати и чушки и варим до сгъстяване. Изсипваме ги в предварително сгорещеното олио заедно със солта, захарта, счукания чесън и кима и бъркаме непрекъснато на огъня, докато сместа остане на мазнина. Сварената лютеница изсипваме в добре изсушени бурканчета, затваряме с капачки и стерилизираме 10 минути.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Начало