Кулинарни рецепти » Торта Пламък

 Торта Пламък

Продукти за блата:

• 6 яйца
• 12 с.л. захар
• 12 с.л. брашно
• 1 бакпулвер

За сиропа:

• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. захар
• 1 ванилия

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 2 ч.ч. пудра захар
• 4 жълтъка
• 4 с.л. какао

За пламъците:

• 4 белтъка
• 1 ч.ч. захар

За карамела:

• 5 с.л. захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме продуктите за блата на пандишпанено тесто. Разделяме тестото на два блата и ги изпичаме до розово. Оставяме ги да изстинат и ги заливаме със сироп, който сме приготвили от прясното мляко, захарта и ванилията.

Смесваме продуктите за крема и ги разбиваме, докато получим пухкава маса. Слепваме блатовете с част от крема, а с останалия намазваме тортата отгоре и отстрани.

Разбиваме белтъците на твърд сняг, като постепенно прибавяме захарта. Отделно приготвяме карамел от 5 с.л. захар и 3-4 с.л. вода. При непрекъснато бъркане смесваме карамелът с разбитите белтъци.

Разстиламе така получения крем върху тортата и с помощта на лъжичка го изтегляме към периферията, за да оформим пламъците. По желание гарнираме с опечени бадемови ядки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бисквитени сладки

Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало