Продукти: (за 4 порции)
• 200-250 г месни изрезки
• 2 връзки корени за супа
• 2-3 картофа
• 4-5 гъби
• 1 с.л. ориз
• 1 филия бял хляб
• 1 ч.л. краве масло
• черен пипер, магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Слагаме в тенджера месните изрезки, корените за супа, обелените и нарязани картофи и сол на вкус. Заливаме с 5 ч.ч. студена вода, кипваме и варим 10 мин. Прибавяме трохите хляб и ориза.
Когато се сварят, изваждаме продуктите от тенджерата, прекарваме ги през месомелачка, а след това ги пасираме. Връщаме ги отново в бульона, прибавяме черен пипер и сол на вкус и варим още 20 мин.
Отстраняваме супата от огъня и я застройваме с разбитото яйце. Преди да я поднесем, прибавяме маслото и поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...