Продукти:
• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 щипка сол
• 6-7 с.л. пудра захар
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 3 к.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 200 г ягоди
Начин на приготвяне:
Разбиваме размекнатото масло на пяна и към него прибавяме едно по едно яйцата, 1 щипка сол, 3-4 с.л. пудра захар и пресятото брашно. Разбиваме добе и изсипваме сместа в намаслена форма. Печем в умерена фурна до светлокафяво оцветяване.
Пробождаме с нож на няколко места изпечения пудинг и заливаме с половината от посладеното с останалата захар мляко и отново слагаме във фурната, докато поеме млякото. Оставяме да изстине и заливаме с останалото подсладено мляко, към което сме прибавили нарязаните на парченца ягоди и ванилията.
Можем да подсилим млечния сос с ягодов сироп и да го поднесем в сосиера.
Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...