Кулинарни рецепти » Лек пудинг с ягоди

 Лек пудинг с ягоди

Продукти:

• 2 яйца
• половин пакетче краве масло
• 1 щипка сол
• 6-7 с.л. пудра захар
• 1 непълна ч.ч. брашно
• 3 к.ч. прясно мляко
• 2 ванилии
• 200 г ягоди

Начин на приготвяне:

Разбиваме размекнатото масло на пяна и към него прибавяме едно по едно яйцата, 1 щипка сол, 3-4 с.л. пудра захар и пресятото брашно. Разбиваме добе и изсипваме сместа в намаслена форма. Печем в умерена фурна до светлокафяво оцветяване.

Пробождаме с нож на няколко места изпечения пудинг и заливаме с половината от посладеното с останалата захар мляко и отново слагаме във фурната, докато поеме млякото. Оставяме да изстине и заливаме с останалото подсладено мляко, към което сме прибавили нарязаните на парченца ягоди и ванилията.


Можем да подсилим млечния сос с ягодов сироп и да го поднесем в сосиера.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Начало