Кулинарни рецепти » Мраморно руло

 Мраморно руло

Продукти:

• 250 г смлени орехови ядки
• 5-6 с.л. пудра захар
• 2 белтъка
• 2-3 с.л. какао
• 2 с.л. ром

За крема:

• 1 пакетче краве масло
• 1-2 с.л. пудра захар
• 2 сварени жълтъка
• 1 ванилия
• 1 с.л. кокосово брашно

За украсата:

• 1 пакетче нискокалорично масло или сладка сметана
• наколко разноцветни желе-бонбони
• 1-2 с.л. пудра захар

Начин на приготвяне:

Разбиваме белтъците на сняг, прибавяме смлените орехови ядки, захарта, пресятото какао и рома. Разбъркваме сместа добре и я разстиламе върху пергаментова хартия на правоъгълна кора.


Разбиваме на пяна маслото за крема със захарта. Пасираме твърдо сварените жълтъци, докато още са топли, и ги прибавяме към маслото. Прибавяме също така ванилията и кокосовото брашно. Разбъркваме добре и разстиламе крема върху приготвената кора.

Навиваме кората на руло и го загъваме в пергаментовата хартия. Оставяме го да престои 2-3 часа в хладилник. Преди да поднесем, намазваме рулото с разбитото със захарта масло /или сметана/ и поръсваме с нарязаните бонбони.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало