Кулинарни рецепти » Гюл-баница

 Гюл-баница

Продукти:

• 300 г готови кори
• 250 г смлени орехи
• 100 г стафиди
• 300 г захар
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. олио

Начин на приготвяне:

Поставяме една върху друга корите (4-5 броя), като всяка напръскваме с горещо олио, а отгоре поръсваме плънка от орехите, стафидите и малко захар.

Навиваме на руло, след което нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и всяко кръгче или ролце нареждаме в намаслена тавичка, така че се получават сладкиши, подобни на рози – гюлове.

Отделно сваряваме гъст сироп от захар, вода и ванилия. С него поливаме сладкиша и го оставяме добре да попие.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало