Продукти:
• 300 г готови кори
• 250 г смлени орехи
• 100 г стафиди
• 300 г захар
• 1 ванилия
• 3-4 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Поставяме една върху друга корите (4-5 броя), като всяка напръскваме с горещо олио, а отгоре поръсваме плънка от орехите, стафидите и малко захар.
Навиваме на руло, след което нарязваме на парчета с дебелина около 1 см и всяко кръгче или ролце нареждаме в намаслена тавичка, така че се получават сладкиши, подобни на рози – гюлове.
Отделно сваряваме гъст сироп от захар, вода и ванилия. С него поливаме сладкиша и го оставяме добре да попие.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...