Продукти: (за 4 порции)
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. захар + 1 1/2 к.ч. захар за сиропа
• 1 пакетче краве масло
• 500 мл вода
• 1 кофичка прясна сметана
Начин на приготвяне:
Счукваме ориза в хаванче и го изсипваме в разлата тенджера. Прибавяме захарта, маслото и водата слагаме да се вари на не много силен огън. Варим при непрекъснато бъркане докато сместа се сгъсти и маслото започне да се отделя наоколо.
Изсипваме сместа в добре намаслена тава така, че да се получи пласт дебел не повече от 2 см. Печем в умерена фурна до леко зачервяване и докато се получи карамелен дъх.
След като извадим халвата от фурната, заливаме я с хладък сироп, приготвен от захарта и 1 1/2 ч.ч. вода, който постепенно попива в халвата. Когато изстине нарязваме на парчета и украсяваме с разбитата сметана.
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...