Кулинарни рецепти » Дипли

 Дипли

Продукти:

• 1/2 к.ч. бренди
• кората от три портокала
• 1 кг брашно
• 10 яйца
• мазнина за пържене
• смлени орехи и канела за поръсване

За сиропа:

• 1 1/2 ч.ч. мед
• 1 ч.ч. захар
• 1 л вода

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата с брендито. Прибавяме настърганата портокалова кора и брашното. Омесваме средно меко тесто, разточваме го на кора, дебела 5 мм, и нарязваме от нея правоъгълници с размери 5х10 см.

Сгорещяваме мазнината в тиган, надипляме правоъгълниците с помощта на вилица и ги изпържваме един по един. Нареждаме ги в голяма чиния.

Сваряваме гъст сироп от водата, меда и захарта. Потапяме в него диплите и след това отново ги нареждаме в чинията. Поръсваме ги със смлени орехи и с канела.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало