Кулинарни рецепти » Апидеа /круши във вино/

 Апидеа /круши във вино/
/Гърция/

Продукти: (за 6 порции)

• 6 едри круши
• 1 бутилка бяло вино
• 100 г захар
• 1 пръчица канела
• 6 пъпки карамфил

Начин на приготвяне:

Обелваме крушите внимателно, като запазваме дръжката. Слагаме ги в малка тенджерка, поръсваме със захар и заливаме с виното,колкото да ги покрие. Варим на много тих огън. След 15 мин прибавяме карамфила и канелата. Варим още 20 мин. Разпределяме охладените круши в чиниите за сервиране и заливаме с прецедения сироп от варенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало