Кулинарни рецепти » Замразена пандишпанена торта

 Замразена пандишпанена торта

Продукти:

• 6 яйца
• 120 г захар
• 60 г брашно
• 2 с. л. какао

За сиропа:

• 100 г захар
• 100 мл вода
• 1 пакетче ванилена захар

За крема:

• 500 мл прясно мляко
• 60 г оризово брашно
• 100 г захар
• 2 пакетчета краве масло (250 г)

За глазурата:

• 3 с. л. какао
• 30 г краве масло
• 80 мл прясно мляко
• 2 с. л. захар

Начин на приготвяне:

От изброените за тестото продукти приготвяме пандишпанено тесто и изпичаме блата в тортена форма. Сиропа сваряваме и докато е още горещ заливаме изстиналия блат. Захлупваме блата в подходяща чиния с похлупак.

От млякото, брашното и захарта сваряваме крем. Маслото разбиваме на пяна и смесваме с изстиналия млечен крем. С получената смес намазваме блата и поставяме чинията захлупена за 2 часа в хладилника.

От изброените продукти сваряваме на водна баня глазурата и след като изстине, заливаме с нея тортата. Захлупваме чинията с тортата и я слагаме в камерата на хладилника или във фризера. Изваждаме замразената торта 10 минути преди поднасяне.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Начало