Кулинарни рецепти » Сладоледен кейк

 Сладоледен кейк

Продукти:

• 1 кг шоколадов сладолед
• 30 бишкоти
• 12 бучки захар
• 3 с. л. ягодов или портокалов ликьор
• 300 г сметана
• 60 г пудра захар
• 1 пакетче ванилена захар

Начин на приготвяне:

Сладоледа оформяме като правоъгълник.

Бучките захар слагаме да кипнат на огъня със 100 мл вода, докато се разтворят. Оставяме сиропа да изстине и прибавяме ликьора.

Разбиваме сметаната, пудрата захар и ванилията на гъст крем. Бишкотите потапяме една по една в ароматизирания сироп, нареждаме ги в продълговата чиния за сервиране и веднага поставяме отгоре сладоледа.

С останалите бишкоти покриваме сладоледа отстрани и отгоре. Намазваме със сметановия крем от всички страни и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало